Ви тут:  Головна Uncategorised День всіх святих - Хеллоуїн

День всіх святих - Хеллоуїн

IMAG0812Викладачі англійської мови в Україні - це той міст який з'єднує дві культури: культуру англомовного світу і надзвичайну культуру та традиції українського народу.
Для більшості українців на відміну від американців та англійців, День всіх святих не має якогось особливого значення, але переддень , Хеллоуїн - прекрасна можливість доторкнутись до містичного, незвичайно провести час, а тому це свято все більше входить у календар заходів.
Історія свята почалася багато століть тому у Великобританії та північній Франції , території яких населяли кельти, але , коли християнство розповсюдилося на території Великобританії , ці древні традиції злилися з католичним святом Днем всіх святих - All Hallows Eve, який пізніше стали називати Hallowe'en( Хелоуїн). В ніч 31 жовтня діти і молодь одягаються в костюми нечистої сили щоб прогнати злих духів. Невід'ємним символом свята є голова гарбуза, яка символізує одночасно і закінчення збору урожаю і злого духа та вогонь , що відлякує його.


Студентам п'ятого курсу , групи 54 магістри та 54 ПІ, ( викладач Пуха З.Д.) 31 жовтня 2013 року на заняттях з методики викладання іноземної мови було поставлене практичне завдання розробити план уроку за раніше відпрацьованою схемою по темі: « Хеллоуїн». Слід відмітити, що випускники мають добру мовну підготовку, мовленнєві навички та уміння, а тому з відповідальністю поставились до виконання завдання: вони не тільки склали цікаві плани уроків з інтерактивними завданнями, продемонструвавши цікаві фрагменти для однокурсників, але й прикрасили коридор на 10 поверсі символами свята, які не відлякували глядачів , а навпаки, маленькі гарбузи та привиди несли позитивізм торжества добра, котре завжди має перемагати. Підготовлені уроки з інтеграцією культури англомовного світу стали цінним прикладом для студентів, адже попереду – День Подяки і створення країнознавчого уроку по темі «Хеллоїн» є цінним досвідом.


Матеріал підготували: Пуха Зоя Дмитрівна, доцент та Тутова Тетяна Броніславівна, викладач кафедри іноземних мов та методики їх викладання.