Ви тут:  Головна Uncategorised У Верховній Раді !!!

У Верховній Раді !!!

WP 20161116 14 38 43 Pro16 листопада асистент кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти і дитячої творчості Грузинська Ірина Миколаївна  взяла участь в проведенні Парламентських слухань на тему: «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні».
    На слуханнях головувала заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, яка наголосила що освіта, передусім середня - це питання національної безпеки. Від якості освіти залежить, чи матимемо ми державу. На думку Оксани Сироїд, якість освіти в  державі  впливає на формування національної ідентичності людини. "Найвище завдання держави - повернути науку до вищих навчальних закладів. Світова наука розвивається на основі того, що вона започатковується в університетах".


На слуханні виступили ряд керівних, наукових та педагогічних працівників, зокрема Кириленко І. Г., Гриневич Л.М., Співаковський О.В, Наумовець А.Г., Литвин В.М., Биковська О.В., Кремень В.Г., Богомолець О.В., Скрипник О.О. та інші. У виступах зазначалось про необхідність змінити своє ставлення до науки та освіти всіх гілок виконавчої влади, терміново поставити перед наукою пріоритетні для країни завдання і виділити для виконання належне фінансування. Зокрема, в частині «Дошкільна освіта»  говорилось про: за оперативними даними регіональних органів управління освітою станом на 1 вересня поточного року відкрито 7 новобудов ДНЗ ( Волинська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Полтавська, Сумська обл. та м. Київ); - реконструйовано 30 ДНЗ, 34 ДНЗ в пристосованих приміщеннях, 288 груп у функціонуючих садках та 82 групи з короткотривалим перебуванням дітей тощо. Завдяки цим діям додатково створено понад 14 тисяч місць для дітей раннього та дошкільного віку. Аналіз результатів ДНЗ засвідчує позитивну динаміку процесу програмно-методичного забезпечення змісту дошкільної освіти в цілому і тенденцію зростання кількості та якості програмно-методичного забезпечення, урізноманітнення видів видань з року в рік. У зв’язку з цим зверталась велика увага на відповідну професійну підготовку майбутніх фахівців в даній галузі у ВНЗ та рамки їх фінансування.
Учасниками слухань було ухвалено відповідне рішення.

WP 20161116 14 27 11 Pro